ضمن عرض سلام وخسته نباسید به مدیران ومعاونان ومربیان پرورشی ودانش آموزان وتشکل های داش اموزی از اجرای برنامه های دهه فجر وارسال بموقع مستندات تقدیر وتشکر می کنم
روز 22 بهمن همه به ميدان آمدندكودك و پيرو نوجوان، زن ومرد دانش آموز ودانشجو، فرهنگي واستاد ، كارگر وكشاورز ومخترع وصنعتگر، كردو لر وعرب و ترك وتركمن وهمه مردم اقوام ايران زمين، آمدند تا ثابت كنند در سي وچهارمين بهار انقلاب هنوز در مسير ارزش هاي اسلامي ودر خط امام ورهبري هستند . آمدند تا به بيگانگان ودشمنان بفهمانند جنگ وتحريم ومذاكره هيچ تاثيري در اراده آهنين ملت ايران نخواهد داشت و بر حق قانوني خويش در همه عرصه هاي جهاني ايستادگي خواهندكرد . اگرچه همه بيگانگان با همه تحريم ها و كارشكني ها وتبليغات همه جانبه در رسانه ها وماهواره ها سعي در حضور كم رنگ در راهپيمايي داشتند اما حضور بي سابقه مردم بار ديگر آمريكا واذناب آنان را در سكوت قرار داده وخشم آنان را برانگيختند .مردم آمدند واكنون وظيفه مسئولان نظام است كه با خدمت رساني ورفع مشكلات اقتصادي و اشتغال گام هاي اساسي بردارندمسئولان بايد توجه داشته باشند سرمايه بزرگ اين انقلاب مردم هستند وبايد قدر دان وشاكر اين مردم فهيم وبا بصير وانقلابي باشند.
وقوع انقلاب اسلامي در ايران حاصل سه عنصر مهم ايمان به خدا ، وحدت واتحاد مردم ورهبري حضرت امام خميني ، بوده است كه تواست با قرار گرفتن در كنار يگديگر يگ انقلاب مردمي وديني را در جهان معاصر پي ريزي وسرانجام در 22 بهمن 57 نظام مستبد وسراسر ديكتاتور وغرق در فساد پهلوي كه قدرت هاي بزرگ حامي آن بودند به سقوط بكشاند .اگر نبود ايمان بخدا و وحدت كلمه مردم و رهبري زعيم عاليقدر حضرت امام خميني(ره) هرگز چنين انقلابي نه تنها در ايران بلكه در هيچ نقطه جهان صورت نمي گرفت واگر همه صورت مي گرفت به وسعت و عظمت انقلاب اسلامي ايران نمي بود وقوع انقلاب اسلامي كه بنا به اعتقاد بسياري از تحليگران مسايل سياسي واجتماعي كه پديده برگ قرن بيستم بود اين نتيجه را جهان داشته است كه خواب خوش استعمار گران وغارت گران كه در فكر طمع آب وخاك ونفت ومعدن ايران دوخته بودند به يك كابوس تبديل گرديد ونقطه اميدي براي ملتهاي تحت ستم ومظلوم حكومت هاي غاصب شد كه انقلاب اسلامي ايران مي تواند در برابر تماميت زياده خواهي هاي غرب بايستد ومنافع آنان را در منطقه وجهان به خطر اندازد
مسلماً انقلاب اسلامي ايران از زمان پيروزي تا كنون در عرصه هاي داخلي وخارجي ودر ابعاد مختلف سياسي ، فرهنگي، اقتصادي، نظامي، علمي و... داراي دستاوردها وخدمات بسياري بوده است وبا اين خدمات توانسته است نقش بي بديل در منطقه وجهان ايفا نمايد وبه عزت وسربلندي دست يابد. اكنون ملت ايران با پيروي از فرمايشات حضرت امام ورهبري فرزند خلفش حضرت امام خامنه اي به رتبه هاي برتر در عرصه هاي مختلف دست يابد و اين همان روح وانگيزه اي بود كه حضرت امام در كالبد جوانان ودانشمندان وجوانان ايراني دميد كه ما مي توانيم
اکنون در آستانه سی وچهارمین بهار انقلاب قرار داريم انقلاب اسلامي با همه توطئه ها وتحریم ها دشمنان چون خورشید پرفروغ قله های رفیع علمی صنعتی ونظامی و ورزشی را فتح وطلایه دار عرصه های مختلف در جهان گردد. بنابرین در این برهه حساس همه ما وظیفه داریم از انقلاب اسلامی ودستاوردهای آن حاصل خون شهیدان انقلاب اسلامی است پاسداری وحفاظت کنیم واین انقلاب را به انقلاب مهدی (عج) متصل نمائیم انشاءالله
نبي اله سدني
معاونت پرورشي وتربيت بدني
ميلاد با سعادت اشرف مخلوقات وسرور كائنات وخاتم الانبياء واوصياء حضرت محمد (ص) وميلاد فرزند برومندش ششمين ستاره فروزان امامت و ولايت حضرت امام جعفر صادق (ع) وهفته وحدت بر عموم مسلمانان مبارك باد
يكي از آسب هاي كه ممكن است بر هر دين ومكتبي وارد آيد بروز اختلاف ودودستگيدر ميان آن مذهب است كه گاهاً منجر به دشمني بين انان رخ دهد وواين همان هدف وغايتي است كه دشمنان ومخالفان آن دين مي خواهند.اگر تدبير ودور انديشي پيروان ورهبران يك دين وجود نداشته باشد منجر به زوال آن دين خواهد شد.دين اسلام از اين قائده مستثني نبوده ونيستبه همين خاطر قران كريم در ايات متعدد دعوت به وحدت واتحاد بين مسلمان فرا مي خواند.
گذري بر تاريخ دين اسلام گواه بر اين مطلب است كه دشمنان دين اسلام بخصوص منافقان و يهود در اين انديشه بودند تا با ايجاد اختلاف و دودستگي وايجاد جنگ داخليموجب زوال دين اسلام گردند آنها بار اولبا ورود به مسجد وحلقه مسلمان با طرح سوال وشبهه سعي در تشكيك مباني مسلمانان داشتند كه خوشبختانه با درايت رسول اكرم (ص) اين نقشه انان به ياس تبديل گرديد سپس با ياد آوري پيشينه هاي اختلافي ميان اوس وخزرج كه اكنون به واسطه نفوذ معنوي پيامبر به وحدت ويكدلي رسيده اند قصد شعله ور كردن آتش اختلافي آنان داشتند اما پيامبر(ص) با درك اين موضوع به اين غائله يهود پايان داد. بعد از رحلت پيامبر هدف واميد دشمنان بخصوص يهود در زوال دين اسلام قوت گرفت آنان با براه انداختن جنگ شيعه وسني در طول تاريخوطرح برخي از مسائل اختلافي شاهد افول انديشه هاي اسلامي در جهان باشتند خوشبختانه ظهور انديشمنداني در تاريخ اسلام مانع اين هدف آنان شد كه دين اسلام دين اتحاد وبرادري است دين اسلام نجات ورستگاري مردمان درجهان را مي خواهد تا با برادري وبرابري در جهان در كنار هم زندگي كنند. اين نوشتار سعي بر اين دارد علاوه بر اينكه لزوم وحدت در مميان مسلمانان را بيان نمايد به موانع وآسيب هاي وحدت ا شاراتي داشته باشد.
راههای رسيدن به وحدت اسلامی:
1-بازگشت به قرآن: سه چیز است که در درجه اول می تواند مسلمین را به هم مرتبط کند، قرآن و.... قرآن به عنوان کتاب آسمانی، عزیزترین کتاب اسلامی (از ملاکها و معیارهای وحدت اسلامی است)
2-تأسی به سیره نبوی و معصومین علیهم السلام: سیره پیامبر (ص) در ایجاد اخوت میان مسلمین و سیره علی (ع) در صدر اسلام بهترین دلیل است. امامان شیعی نیز که از اصل شجره نبوت و وارثان بر حق پیامبر اکرم (ص) میباشند در جهت حفظ اسلام و جلوگیری از نفوذ دشمنان توصیه به همبستگی و اتحاد میکردند
3-بزرگداشت شعایر دینی در جهت وحدت بخشی: توجه ویژه به شعایر اسلامی و اعیاد مذهبی همچون ولادت پیامبر اکرم (ص) و سایر ایام الله می تواند اتحاد مسلمین را افزایش دهد. از جمله این شعایر، کنگره عظیم و جهانی حج می باشد که ملتهای مسلمان فارغ از هر نوع نژاد، رنگ، قومیت و مذهب به عشق زیارت خانه خدا در جهت تمرین عملی بندگی، راههای طولانی را طی نموده و زیباترین صحنههای همراهی و همدلی و وحدت را به رخ جهانیان میکشانند..
4-افزایش شناخت و درک متقابل از یکدیگر: یکی از ابتلائات مسلمین این است که گذشته از اینکه از لحاظ پارهای از معتقدات، تفرق و تشتت پیدا کردهاند و مذهبها و فرقهها در میان آنها پیدا شده است، دچار سوء تفاهمات زیادی نسبت به یکدیگر میباشند. یعنی گذشته از پارهای اختلافات عقیده ای، دچار توهمات بیجای بسیاری درباره یکدیگر میباشند. در گذشته و حاضر، آتشافروزانی بوده و هستند که کوششان براین بوده و هست که بر بدبینیهای مسلمین نسبت به یکدیگر بیفزایند، تهدیدی که از ناحیه سوءتفاهمات بیجا و خوب درک نکردن یکدیگر متوجه مسلمین است، بیش از آن است که از ناحیه اختلافات مذهبی متوجه آنهاست
5-ايجاد گفتمان هاي ديني وعلمي
اولین و مهم ترین راهکار جهت همگرایی مسلمانان، گفتمان علمی است، بدین معنا که نظریه پردازان و عالمان دینی، فرقه های اسلامی در کنار هم قرار گرفته، گفتگوهای علمی انجام دهند. در این گفتگوها بر مسایل مشترک تأکید شده و عالمان اسلامی از مبانی یکدیگر آشنا شوند؛ زیرا خیلی از مسایل اختلافی بین مسلمانان ناشی از آن است که فرقه های اسلامی از بعضی اصول و مبانی یکدیگر آشنایی کامل ندارند . عدم آشنایی کامل آنها از اصول یکدیگر موجب شده که مسلمانان برداشت های نادرستی از هم داشته و نسبت به یکدیگر بدبین گردند، حتی حکم تکفیر یکدیگر را صادر نموده و زمینه های برخوردهای فیزیکی فراهم گردد. بیشتر تعصبات مذهبی و قومی نیز ریشه در عدم آگاهی از مبانی گروه های اسلامی دارد.
عدم آشنایی مذاهب از عقاید یکدیگر موجب می شود، دشمنان اسلام و آنها که از تفرقه میان فرقه های اسلامی سود می برند موارد اختلاف برانگیز را پررنگ تر کرده و مواردی را که موجب اتحاد بین مسلمانان می شود، نادیده گیرند.
6 - توجه به نقاط مشترک و دشمن مشترک
یکی از عوامل مهمی که در جهان معاصر می تواند موجب وحدت بین دو گروه بزرگ اسلام شود، توجه به نقاط مشترک بین این دو مذهب است. مطمئناً مسائل مورد اتفاق میان این دو مذهب بسیار فراتر از موارد اختلاف می باشد، اما غالباً مسائل مورد اختلاف مورد توجه قرار گرفته و مسائل و اعتقادات مشترک نادیده نگاشته می شود، که یکی از عوامل ایجاد اختلاف و دوری هر چه بیشتر مسلمانان از نقاط مشترک مسلمانان است.
هم چنین توجه به دشمن مشترکی که اصل اسلام و کشورهای اسلامی و مردم جهان اسلام را نشانه رفته اند، یکی از عوامل مهم اتفاق نظر و وحدت میان کشورهای اسلامی می تواند می باشد.
7- تدوین آثار و برگزاری همایش های علمی
یکی از شیوه های کاربردی در ایجاد وحدت اسلامی، تدوین آثار علمی در قالب کتاب ، مجله و روزنامه ، نیز برگزاری نشست های علمی و تبادل افکار و نظریات است . در آثار علمی باید به عوامل وحدت و عوامل اختلاف پرداخته شده و مشکلات جهان اسلام بررسی گردد. تدوین فقه مقارن و عقاید تطبیقی و مقایسه ای نیز باید از محورهای مهم آثار علمی باشند . کتاب هایی مانند "الفصول المهمه" تألیف علامه شرف الدین و انتشار مجله ای مانند "رسالةالتقریب" نقش بنیادی در زمینه سازی وحدت اسلامی داشتند
8- آشنایی با معارف اسلامی
یکی از راهکارهای وحدت اسلامی، آشنایی مسلمانان با آموزه های دینی است. در آیات متعدد مسلمانان به همگرایی دعوت شده اند.(2) در برخی از آیات همه مسلمانان برادران دینی خوانده شده و مرزهای جغرافیایی و ملی نادیده گرفته شده است :"انما المؤمنون اخوة..."(3)
"واعتصموا بحبل الله جمیعاً و لا تفرّقوا...".(4) در روایات اسلامی نیز ب همه مسلمانان همبستگی و اتحاد اسلامی سفارش شده است. (5)
یکی از عوامل مهم اختلاف ، فاصله گیری از معارف و آموزه های دینی است. شخصیت هایی مانند امام خميني " رض " و علامه شرف الدین بر این باور بودند که جهت" ایجاد وحدت اسلامی" آشنایی کامل مسلمانان با معارف اسلامی لازم است. نکتة قابل دقت آن است که یکی از موارد قانون اساسی "جماعة التقریب بین المذاهب الاسلامیة" که در قاهره تشکیل شده ، آن بود که مسلمانان با معارف اسلامی آشنایی پیدا کنند.
9- شناسایی عوامل اختلاف
برای ایجاد وحدت اسلامی، همان گونه که شناخت عوامل و زمینه های همگرایی ضرورت دارد، شناخت عوامل و زمینه های اختلاف نیز بایسته است. بر این اساس برای ایجاد وحدت اسلامی، باید عوامل اختلاف همانند تعصبات قومی، قدرت گرایی و پیروی از هواهای نفسانی ، شناسایی و با آنها مبارزه گردد . دشمنان خارجی نیز نقش بنیادی در ایجاد اختلاف داشته و دارند .
استعمارگران با شعار "اختلاف بینداز و حکومت کن" بین مسلمانان اختلاف ایجاد کرده اند. داده های تاریخی نشان از آن دارد که استعمارگران در حوادث ناگواری که در جهان اسلام به وجود آمدند ، نقش اساسی داشتند. آنان با ایجاد اختلاف جنگ های داخلی را به وجود آوردند . حتی می توان عامل اساسی و ریشه ای ایجاد و پیدایش بعضی از فرقه ها میان اهل سنت و شیعه را استعمارگران دانست و دست های مرموز آنها را پیدا کرد.
10- اتخاذ سیاست های مشترک
یکی از شیوه های ایجاد وحدت اسلامی ، اتخاذ سیاست مشترک توسط کشورهای اسلامی است. این سیاست ها می توانند در روابط بین المللی و سیاست های اقتصادی و تشکیل بازارهای مشترک اقتصادی شکل گیرد هم چنین می توان در صحنه های سیاسی در برابر دشمنان مسلمانان سیاست های راهبردی اتخاذ نموده و به حمایت از مظلومان و آسیب دیدگان جهان اسلام پرداخت
وحدت اسلامی مهمترین راهکار موفقیت مسلمانان در آینده :
در شرايطي كه استعمار كهن و جهان غرب وصهونيست تمامي قابليت هاي خود را در حذف يا نابودي دين اسلام قرار داده است وبا صرف ثروت ها ودلار هاي باد آورده خود سعي در اختلاف انگيزي در ميان مسلمانان دارند وبا وجود به اينكه اذعان دارند راه حل برون رفت از بحران های معنویت و چالش ها وبحران های اقتصادی، پیروی ازقوانین اقتصادی واخلاقی اسلام است وظيفه همه مسلمانان در جهان از هر مذهب وملت ونژادي كه هستند اتحاد در برابر دشمن مشتركوترويج فرهنگ اسلامي وپرهيز خشونت گرائي است امروز همه مسلمانان بايد بدانند كهبیان طرح ها ونظریاتی چون«پایان تاریخ» ازفرانسیس فوکویاما و نظریه« برخورد تمدن های بشري با تاکید براین که اکنون پدیده کشورملت به عنوان واحد تحلیل بین المللی رنگ باخته است و تعارضات در آینده نه برسرخاک وایدئولوژی بلکه جنگ تمدنی خواهد بود و تمدن های برتر یعنی اسلام ومسیحیت در برابر یکدیگرقرارخواهند گرفت.اینها همه حکایت از آغاز حملات فرهنگی دشمن دارد. آنها به خوبی پی به عظمت اسلام به عنوان دینی فراگیر برده اند. این موضوع مسلمانان را در برابرحوادث تازه ای قرارمی دهد که جز درسایه همدلی، همراهی و پرهیزازخشونت وتنش برآورده نخواهد شد.لذا رویکرد جهان اسلام در این عصر، تبیین منطقی نقش وجایگاه اسلام وامت اسلامی در تحولات آینده و به منظوردست یابی به آینده مطمئن برای یک چهارم جمعیت جهان است .
در سال 260هجري امام حسن عسكري (غ) به دسیسه معتمد (چهاردهمین خلیفه عباسی) در شهر سامرا و در سن 28 یا 29 سالگی به شهادت رسیدامام امام در روز جمعه هشتم ربیعالثانی یا 24 ربیعالاول سال 232 هجری قمری در مدینه.چشم به جهان گشود و22 سال از عمر شريفشان را در كنار پدر مشغول كسب فضايل وتعاليم الهي بود و بعد از شهادت امام هادي در سال 254 به امامت رسيد ومدت 6سال امامت را برعهده داشت
شاید بتوان گفت که هیچ یک از امامان (ع) همانند امام حسن عسکری (ع) در خفقان خلفای عصر و در زندانها نبوده اند، تا آنجا که حتی در زندان، جاسوسی را بر ایشان گماشته بودند تا گفتار و رفتارشان را گزارش دهد.
این همه خفقان برای چه بود؟
پاسخ: حکام بنیعباس از چند جهت در مورد امام حسن عسکری (ع) ترس و نگرانی داشتند و حساس بودند:
1ـ جمعیت شیعیان در آن عصر، به ویژه در عراق، بسیار بود.بنابراین خلفا ترس آن داشتند که آنها قدرت را به دست گیرند و با زعامت و رهبری امام حسن عسکری (ع) تاج و تخت عباسیان را واژگون کنند.
2ـ از سوی دیگر باید به این مساله مهم نیز توجه داشت که شیعیان توجه خاصی به امام حسن عسکری (ع) داشتند و اموال بسیاری به محضرشان میرسانند، تا آنجا که به عنوان مثال، آن حضرت یکبار صدهزار دینار (یعنی صد هزار مثقال طلا) به یکی از دوستان و نمایندگان مورد اطمینانش به نام «علی بن جعفر همانی» دادند تا بین مستمندان و شیعیان در مراسم حج، تقسیم کند، بار دیگر صد هزار دینار برای او فرستادند و بار سوم سی هزار دینار برای او حواله کردند.
3ـ تلاشهای سیاسی، نامهها و پیکها، فعالیت شاگردان و نمایندگان، حوزه علمیه طاغوت برانداز، گفتار سازنده و حرکتبخش امام حسن عسکری(ع و ... همه و همه نشان میداد که ایشان نه تنها هرگز تسلیم دستگاه بنیعباس نیستند، بلکه زمینهسازی فرهنگی و سیاسی عمیق و گستردهای بر ضد آن دستگاه میکنند.
4ـ طبق روایات متعدد و متواتر، همه مسلمانان میدانستند که سرانجام قائم آل محمد حضرت مهدی (عج) ظهور میکند و واژگونی تاج و تخت شاهان و سلاطین جور در سراسر جهان به دست ایشان است، از طرفی دریافته بودند که این مصلح جهانی از نسل امام حسن عسکری (ع) است، بنا بر این در مورد آن حضرت بسیار حساس بودند و احساس خطر میکردند و بر همین اساس حضرت مهدی (عج) از هنگام ولادت (در سال 255) حتی در عصر پدر (تا سال 260) یعنی پنج سال جز برای یاران بسیار مخصوص، مخفی بودند.
امام در دوران امامت خويش كارهاي وخدمات عمده اي را انجام دادندكه عبارتند از:
1ـ تشکیل حوزه علمیه و کوششهای علمی و انقلاب فرهنگی.
2ـ ایجاد شبکه ارتباطی با شیعیان توسط پیکها و نامهها و تعیین نمایندگان و تلاشهای آنها و ارتباط با آنها.
3ـ تلاشهای سری و محرمانه سیاسی.
4ـ پشتیبانی مالی شیعیان از امام حسن عسکری (ع) و حمایت مالی آن حضرت از مستضعفان برای حفظ کیان تشیع.
5ـ تقویت و توجیه سیاسی رجال و عناصر مهم شیعه و روحیه دادن به آنها و سفارش آنها به مقاومت و استقامت در برابر ستمگران.
6 آمادهسازی شیعیان برای دوران غیبت.
امام حسن عسکری (ع) در راستای این اصول تا سر حد شهادت ایستادگی کردند و تحت شدیدترین شکنجهها و خفقانها در زندانها، خانه و بیرون خانه، رسالت خود را به جهانیان ابلاغ فرمودند و سرانجام با نیرنگ معتمد عباسی مسموم شده و به شهادت رسیدند.
7- حوزه علمیه و دانشگاه امام حسن عسکری (ع)
یکی از مهمترین کارهای امام حسن عسکری (ع) مانند پدر و اجداد پاکشان، تربیت شاگرد و حفظ فقه تشیع و اندیشه ناب اسلام در برابر دشمنان و مخالفان بود.
ایشان در این راستا با اینکه در شرایط سخت سیاسی به سر میبردند و مدت امامتشان شش سال و مدت عمرشان 28 سال بیشتر نبود، تا آخرین حد امکان با گردآوری شاگردان پدر و اجدادشان و تربیت شاگردهای جدید و مطرح کردن بحثها و مناظرات شفاهی و کتبی به تشکیل مجمع علمی عمق و وسیع پرداختند و خط فکری تشیع را از گزند حوادث و برخوردها حفظ نمودند و با پاسخ به شبههها و سوالات گوناگون از حریم دانشگاه جدشان،امام جعفر صادق (ع)محافظت کردند.
امام حسن عسکری(ع) با توجه به خفقان جامعه و ظلم حاکمان زمانهشان بیشتر عمرشریف خود را در زندان بسر بردند اما این امر موجب نشد که از کوششهایی علمی و انقلابی فرهنگی مانند تشکیل حوزه علمیه، انجام تالیفات، ایجاد شبکه ارتباطی با شیعیان توسط پیکها و نامهها و تعیین نمایندگان و تلاشهای آنها و ارتباط با آنها دست بردارند
برای دوری از ریا ، لاحول و لا قوه الا بالله را زیاد بگویید.
برای درمان عصبانیت ، صلوات زیاد بفرستید .
برای تمركز فكر ، لا اله الا الله زیاد بگویید .
برای رفع اختلاف زوجین ، صدقه متعدد به افراد متعدد بدهید
28 صفر همه سال جهان اسلام در ماتم واندوه والاترین شخصیت بشری والهی فرو می رود وبار دیگر مسلمانان با برگزاری مجالس ومحافل سوگواری وقرآنی به بیان فضایل وکرامت پیامبر رحمت ومهربانی می پردازند او خود سرامد بشریت در تمامی بشریت بود وبا آوزدن کتاب جاوید قرآن کریم بزرگترین هدیه الهی را تقدیم بشریت نمود تا انسانها از هر مذهب واز هرملت وآئینی که هستند ار معرفت الهی سیراب گردند
در اواخر سال دهم هجری بود که پیامبر آخرین حج خود را با مسلمانان جهان که بیش از 100هزار مسلمان از سایر نقاط جهان گردخانه کعبه آمده بودند همراه وهم پای پیامبر طواف ومناسک حج را بجا آوردند و تمامی اعمال واحکام اسلامی را در سرزمین منی وعرفات از پیامبر آموختند. در سرزمین غدیر خم در انظار 100هزار حاجی که از همه بلاد اسلامی بودند با نزول آیه بلغ مانزل الیک فما بلغت رسالته و.الله یعصمک من الناس(مائده 67) حضرت علی را بعنوان امام وجانشین خود انتخاب ومعرفی وبا بیعت همه 100هزار حاجی با حضرت علی (ع) پای به مدینه نهاد.
پیامبر اکرم(ص) پس از بیست و سه سال دعوت و مجاهدت و ابلاغ پیام الهی و پس از فراز و نشیبهای فراوان در راه انجام رسالت بزرگ خویش، سرانجام در روز دوشنبه، بیست و هشتم ماه صفر یازدهم هجرت[۱] پس از چهارده روز بیماری[۲] و کسالت، رحلت فرمودند و در هجرۀ مسکونی خویش در جوار مسجدی که تأسیس کرده بود، به خاک سپرده شد.
سال ۱۱هجري است، سكوت مرگباري مدينة النَّبی رافرا گرفته ووجود ملكوتی پيامبر اكرم(صلي الله عليه وآله) در بستر بيماري آرميده است.
رحمتٌ لِلعالَمينی كه ۲۳سال براي هدايت وارشاد مردم متحمل رنجها و مشقتهاي فراوان گشته و بعدازماجراي حجة الوداع که به فرمان خداوند ولايت مولا اميرالؤمنين علي(عليه السلام) را اعلان ورسالت خودرابه اتمام رسانده بود ولي بازهم آثاراندوه وملال برچهره مباركش نمايان بود. پيامبردربستربيماري آرميده است، باوجود بيماري خودگاه وبيگاه به مسجد مي آمد وبامردم نمازمي گذارد. دريكي ازروزها كه حضرت علي(عليه السلام) وفضل بن عباس زيربغلهاي مبارك پيامررا گرفته بودند تا به مسجد ببرند درحاليكه پاهاي مباركشان برروي زمين كشيده مي شد به مسجد آمدند وبالاي منبررفته وفرمودند: اي گروه اصحاب چگونه پيغمبري بودم براي شما؟
آيا خودبه نفس نفيس جهاد نكردم درميان شما؟ آيا دندان پيشين مرا نشکستند؟ آيا جبين مراخاك آلود نكردند؟ آياخون برروي من جاري نكردند تاآنكه ريش من رنگين شد
صحابه گفتند: بلي يارسول خدا به تحقيق كه صبركننده بودي براي رضاي خداونهي كننده بودي براي خدا. پيامبرفرمود: حق تعالي حكم كرده است وسوگند يادنموده است كه نگذرد از هيچ ظالم وستمكاري. پس سوگند ميدهم شمارابه خداكه هركس از جانب من به اوظلمي شده بگويد وقصاص كندكه قصاص دردنيا نزدمن محبوبتراست ازقصاص عقبي ودرحضورگروه ملائكه وانبياء.
همه گريستند، شدت اندوه به حدي است كه احدي دم نمي زند. ناگهان مردي ازانتهاي مجلس برخواست اوكسي جزسوادة بن قيس نبود. گفت: اي رسول خدا، پدرومادرم به فدايت. هنگامي كه ازطائف مي آمدي من به استقبال توآمدم. درحاليكه برناقه خشمگين خودسواربودي، چوب دست خودرابالا بردي تابرمركب خود بزني ولي برشكم من فرودآمد. دراين هنگام پيامبردستورداد: بلال برودهمان چوب دست رابياورد. لحظاتي بعدچوب دست پيامبردردستان قيس بود وپيامبرآماده براي قصاص. نفسهادرسينه حبس شده، همه مات ومبهوت قيس رامي نگرند، خدايااومي خواهدچه كند؟ ناگهان آن مردسينه وشكم پيامبررابوسيدوگفت: اي خدا من به سينه پيامبربراي ايمني ازآتش دوزخ پناه مي برم.
دراين هنگام پيامبرفرمود: خداوندا! توعفوكن سوادة بن قيس راهمچنانكه اواز پيامبر توگذشت. آري، بدينسان پيامبربه همه درس بزرگي راآموخت وبه سختي وكشان كشان به منزل بازگشت. اضطراب ودلهره سراسرمدينه رافراگرفته بود. ياران پيامبرباديدگاني اشكبارودلهايي آكنده از اندوه درخانه پيامبرگردآمده بودند، گزارشهايي كه ازداخل خانه به بيرون مي رسيد ازوخامت حال آن حضرت حكايت مي كرد. گروهي ازياران وعلاقمندان به حضرت ختمي مرتبت، درصدد زيارت آن ماه دل آرا برآمدند اما وخامت حال حضرت اجازه ديداررا ميسر نمي كرد. درتمام روزهائي كه پيامبردر بستر بيماری بود فاطمه(سلام الله عليها) دركنارپيامبرنشسته ولحظه اي ازايشان دورنمي شد.
ناگهان پيامبربه دخترجگرگوشه خود اشاره كرد كه جلوبيايد تابااوصحبت كند. فاطمه(سلام الله عليها) قدري خم شد وسررانزديك بردوآنگاه پيامبربااوبه طورآهسته سخن گفت: وقتي كه سخن پيامبربه پايان رسيد، زهرا(سلام الله عليها) سخت گريست وسيلاب اشك ازديدگان اوجاري گشت. پس ازلحظاتي پيامبربارديگربه زهرااشاره كردوآهسته بااوسخن گفت، اين بار زهرا(سلام الله عليها) باچهره اي باز وقيافه اي خندان ولبانی متبسّم سربرداشت. اين حالت حضرت زهرا(سلام الله عليها) تعجب وشگفت حاضران رابرانگيخت. ازايشان علت راجويا شدند اما حضرت فرمود: تاپيامبرزنده اند رازايشان رافاش نمي كنم.
اما پس ازدرگذشت پيامبرحضرت زهرا(سلام الله عليها) آن راز را فاش نمودكه پيامبربه رحمت خدامي رودواولين كسي كه به اوملحق مي شود دخترش فاطمه است
لحظات آخرين به سرعت سپری مي شد، پيامبرچشمان مبارك راگاهي مي بست وگاهي به سختي بازمي كرد وبعدازمدت كوتاهي دوباره پلكهاي مبارك رابرروي چشمان خودمي كشيد. عرق سردي برجبين مبارك پيامبرنشسته است، دراين هنگام حالت احتضار دروجود مقدس پيامبر نمايان گشت ودرحاليكه سرمبارکشان درآغوش حضرت علي(عليه السلام) بود، فرشته قابض ارواح ظاهرگشت وپس از عرض سلام وباكسب اجازه ازرسول گرامی اسلام، روح ايشان رابا خودبه ملكوت اعلي برد، پيامبرآرام آرام چشمان مبارك خودرابرروي هم گذاشتند وباقلبي اندوهگين ازنافرماني امت ونگران ازآينده اهل بيتش ،ازاين ديارفاني رخت بربست وبه جوارحق تعالي شتافت.
فرارسیدن ایام سالگرد وفات امام حسن مجتبی(ع) بر تمامی مسلمان تسلیت باد.
این ایام همچنین سالروز شهادت سبط اکبر پیامبر، امام حسن مجتبی(ع) در روز ۲۸ صفر است که در روزهای طوفانی صدر اسلام همچون بازویی پرتوان در کنار پدر بزرگوارش و نیز در دوران زمامداری کوتاه خودش از کیان اسلام و مسلمین دفاع کرد ولی نیرنگ منافقان و دشمنان اسلام که لباس دوستی دین و امارت مسلمین را به دروغ بر تن کرده بودند، از کاسه زهرآگین دشمن خانگی بیرون آمد و دومین شهید امامت به جهان اسلام تقدیم شد.
در نیمه ماه رمضان سوم هجری، اولین فرزند علی علیهالسلام و فاطمه سلام الله علیها به دنیا آمد. پس از ولادت، نامگذاری از جانب مادر به پدر، و از او به رسول خدا محوّل شد و آن حضرت هم منتظر نامگذاری پروردگار ماند
تا اینکه جبرئیل ،امین وحی، فرود آمد و گفت: « خدایت سلام میرساند و میگوید چون علی برای تو همانند هارون برای موسی است، نام فرزندش را نام فرزند حضرت هارون علیه السلام یعنی شبّر قرار ده
رسول خدا فرمود: « زبان من عربی است و شبّر، عبری است جبرئیل گفت: « شبّر در زبان عرب به معنای« حسن» است
به این ترتیب، کودک، حسن نام گرفت. تنها کنیهی آن حضرت « ابو محمد» و مشهورترین القابش« سیّد» و «سبط» و «تقی» است. پس از شهادت مظلومانه حضرت علی علیه السلام در بیست و یکم ماه رمضان سال چهلم هجرت امام حسن علیه السلام به مسجد آمد و خطابه ای ایراد کرد. پس از سخنرانی امام علیه السلام ، عبداللّه بن عباس از جا برخاست و گفت: «ای مردم این پسر پیامبر شماست با او بیعت کنید.» مردم نیز به ندای او پاسخ گفتند و با امام حسن علیه السلام بیعت کردند. امام نیز زمام امور حکومت را در دست گرفت و کارگزاران خود را انتخاب نمود. معاویه، با شنیدن این خبر، تلاش های منافقانه خود را آغاز کرد و با دروغ و شایع پراکنی، افکار عمومی را بر هم زد تا جایی که توانست یاران خاص امام را با رشوه بفریبد.امام وقتی بی وفایی و خیانت یاران خود را دیدند در صدد حفظ جان و مال مسلمان برآمده و به ناچار با معاویه صلح کردند. به این ترتیب حکومت امام حسن علیه السلام فقط شش ماه و چند روز به طول انجامید.
تلاش موفق امام حسن برای بهکرسی نشاندن اهداف صلح باعث شد که معاویه طرح قتل حضرت را پیگیری نماید تا بتواند به خواسته دیرین خود یعنی تبدیل خلافت اسلامی به سلطنت موروثی، جامهی عمل بپوشاند. به این ترتیب سمی مهلک تهیه کرد و آن را توسط همسر آن حضرت به او خوراند. حضرت پس از مدتی درد و رنج، در روز ۲۸ ماه صفر سال ۵۰ هجری به لقاء الله شتافت. برادرش امام حسین علیه السلام، جنازهی او را پس از تغسیل و نماز برای دفن به سوی مسجد و روضه پیامبر برد ولی سرانجام بر اثر ممانعت عیشه وبنیامیه در بقیع به خاک سپرد
وصیت امام به برادرش امام حسین(ع)
به یگانگی خدای یکتا گواهی میدهد وبر آستان روبیش, آنگونه که سزاست, سر بندگی می ساید. خدای یگانه را در فرمانروائیش شریک و انبازی نیست و هرگز از اهل خیانت یاوری نگرفته و هر چیزی را به اندازه آفریده است. او برای بندگی سزاوارترین و برای سپاسگویی شایسته ترین فرد می باشد. هر کس فرمانبر خدا باشد, راه درست را یافته است و هر کس او را نافرمانی کند به گمراهی افتاده و هر کس به سوی او باز گردد, از گمراهی رسته است. ای حسین, من ترا درباره بازماندگان و فرزندان و خاندانم سفارش می کنم که اشتباهاتشان را با بزرگمنشی ببخشی و نیکوکارانشان را بپذیری و هم جانشین من و هم پدری مهربان برای آنان باشی.
مرا در کنار آرامگاه جدم رسول الله(ص) دفن نما, چرا که من سزاوارترین فرد برای دفن در کنار پیامبر خدا هستم. البته اگر از اینکار ترا بازداشتند, ترا به خدا و مقامی که در نزد او داری و پیوندی که با رسول الله(ص) داری سوگند می دهم که مبادا به خاطر من حتی به اندازه گنجایش شیشه حجامت, خون ریخته شود, تا آنکه پیامبر خدا را ملاقات کنیم و او را نسبت به رفتاری که مردم با ما نمودند, با خبر سازیم
انقلاب اسلامی ایران که با همّت واراده انقلابی مردم ایران ورهبری زعیم عالیقدر حضرت امام خمینی(ره) پیروز گردید، چشم طمع جهانخواران واستکبار گران که سالها بر اموال ملّت چنگ انداخته بودند را کوتاه کرد .آنان برای تسلّط دوباره برمال وجان وناموس مردم با انواع کودتا ها وشورش های قومی ومحلّی و غائله گروهک مخالفین ودر نهایت با تحمیل یک جنگ ناخواسته بر ملت ایران سعی کردند که دوباره برایران اسلامی تسلط پیدا کنند امّا با حضور انقلابی مردم در همه صحنه ها ومیادین نبرد ودفاع از کیان اسلامی این امیددشمن را بر باد دادند که باز گشت ایران به نظام شاهنشاهی غیر ممکن است. دشمنان دیدندکه نبرد نظامی برای شکست انقلاب اسلامی غیر ممکن است متوسل به راههای فرهنگی وجنگ نرم شدند که نمونه این جنگ نرمبعد از 30سال در انتخابات ریاست جمهوری به بار نشست .آنان با تحریک هواداران نامزد وجناح شکست خورده وبا ایجاد شبه در سلامت انتخابات والقاء تقلّب ، قصد یک انقلاب مخملی وبراندازی در ایران را داشتند که با حضور میلونی مردم در 25 خردادو 9دیونیز 22 بهمن سال1388به تمام فرضیه ها واحتمالات دشمنان داخلی خط بطلان کشیدند که ایران مانند گرجستان ویوگسلاوی واکراین نیست. ملّت ایران یک فرق با دیگر کشور ها داردکه آن بصیرت ودیانت مردم و رهبری شجاع وآگاه ومدّبر ایران اسلامی است.حركت ميليوني ملت ايران درحمايت از ارزشهاي ديني وانقلابي چنان گسترده بودكه حتي محافل رسانه اي وسياسي غربي را نيزبه اعتراف وادارساخت وآن اعتراف به حضورخودجوش وميليوني ملت ايران درصحنه مي باشدكه براي حفظ ارزشهاي خويش هميشه درصحنه حضوري پرشوردارند. حماسه بزرگ عاشورائيان در 9 دي 1388 چنان عظيم بودكه بسياري اذعان داشتند،حماسه 9 دي بيمه شدن دوباره انقلاب وارزشهاي انقلابي بود.
اما همه ما باید هوشیار باشیم دشمن با کوچکترین فرصت بممکن است بیشترین بهره برداری راببرد واگر غفلت شودممکن است بزرگترینضربه را به نظام اسلامی بزنددر انتخابات 88 همگی شاهد بودیم دشمن از کسانی که تا دیروز سرمایه نظام بودند بیشترن سود را برد هوشیاری همه ماودشمن شناسی وتبعیت از مقام عظمی ولایت ومرجعیت حضرت امام خامنه ای مدّ الظلّه العالی بزرگترین راهبرد در عرصه فعلی است قدردانی مسئولین از مردم وخدمت رسانی به آنان که ولی نعمت این انقلاب هستند می تواند دلگرمی برایمردم عزیز ما باشد. تلاش در جهت رشد علمی وصدور انقلاب اسلامی به جهان با دستاورد ها و تحقیقات وکاوش های علمی رهبردی است که نظام اسلامی را در سرتاسر جهان سربلند نماید .
نتایج حماسه 9دی 88
حماسه مردم ایران در 9دی 1388 بدست مردم ولایی ایران دارای نتایج مثبت و درخشان در عرصه داخلی وجهانی بوده است که بعد از سی سال به دو باره به تثبیت انقلاب اسلامی رای مثبت دادند:
1-تثبیت پایه های نظام اسلامی
2-برهم ریختن اتاق جنگ وعملیات روانی دشمنان خارجی که مجریان آن دشمنان داخلی بودند
3-آشکار ساختن ماهیت بسیاری از خواص که خود را یار امام وانقلاب می دانستند وهمگامی آنان با دشمنان خارجی
4-شکست پروژه کودتای مخملی توسط کودتا گران در ایران
5-به حاشیه رفتن سران فتنه وجدایی آن با مردم( مردود شدن خواص)
6-برائت مردم از سران فتنه ودادن شعار علیه آنان
7-شکست خوردن رهبری جریان فتنه که در نزد بسیاری از حامیان فتنه ثابت کرد که آنان رهبری یک جریان را ندارند نمونه آن به اختلافات درونیموسوی کروبی وخاتمی اشاره کرد
8-به ناحق بودن خواسته ها ومطالبات سران فتنه که از طریق فشارها و اعتراضات خیابانی وبیانیه ای خواستار رسیدن به حق خود بودند
9-آشکار شدن همسویی وهابیت وبهائیت ومنافقین وبرخی از دول عربی وغربی که لشکر احزاب رادر مقابل انقلاب اسلامی بسیج کرده بودند ورسانه ها ودلار های نفتی خود رابراینابودی انقلاب هزینه کرده بودند
10-وتحقق این آیه قرآن««... بَل نَقَذََتِ بالحقِّ عَلَی الباطلِ فَیَدمَغَه فاذا هو ذاهق.. (انبیاء ایه 18)
بلکه ما حق را برسرباطل می کوبیم تا آن را هلاک سازد پس در این هنگام باطل نابود می شود
بنگاه های رسانه ای وابسته به استکبار جهانی و صهیونیزم بین الملل در برابرحرمت شکنی عاشورا و اهانت به عزاداران سکوت اختیار کرده یا نیروهای انتظامی و امنیتی را عامل برخورد با عزاداران معرفی کردند!! همین رسانه ها وقتی با حمایت گسترده مردم از نظام مواجه شدند، به تاکتیک های گوناگون خبری (شگردهای همیشگی خود) متوسل شدند:
1- سکوت: رسانه های بیگانه وقتی با حضور یکپارچه مردم در 9 دی مواجه شدند، ابتدا دچار نوعی بهت و حیرت شدند که آنها را برای برخورد با این موضوع سردرگم کرد و این سردرگمی سکوت آنها را در پی داشت. چراکه آنها اعتقاد دارند در برابر اخبار و رویدادهایی که در چارچوب منافع مان نیست، بهترین شگرد سکوت خبری و پرداختن به موضوعاتی غیر از موضوع اصلی است؛ اما این تاکتیک چندان دوام نیاورد و این رسانه ها احساس کردند در مقابل افکار عمومی و مخاطبان خود باید پاسخگو باشند که در نهایت مجبور به شکستن سکوت شدند.
2- سانسور: در این شیوه رسانه هادر مورد 9 دی هم با آشکار شدن حضور میلیونی مردم و انتشار تصاویر آن، کار رسانه هایی که نمی خواستند این اتفاق بزرگ به اطلاع افکار عمومی جهانی برسد دست به سانسور اخبار و اطلاعات و کنترل آنها زدند.
3- پاره گویی حقیقت: رسانه های بیگانه در مرحله بعد درصدد هرچه کم رنگ تر کردن حماسه 9 دی برآمدند، فلذا به جای انعکاس واقعیت ها، به انعکاس بخشی از این رویداد بزرگ بسنده کردند. آنها که چشمان خود را بر تصاویر ثبت شده توسط دوربین ها بسته و از ذکر واقعیات این حماسه بزرگ طفره می رفتند، می کوشیدند تا تعداد شرکت کنندگان را با عباراتی چون؛ هزاران، ده ها هزار و در بهترین وضعیت صد هزار نفر جلوه دهند.
4- فریب افکار: رسانه های غربی وقتی با انتشار خبرها و تصاویر حماسه 9 دی در سطح گسترده مواجه شدند، با استفاده از عوامل جریان فتنه در خارج از کشور دست به اقدامات تمسخرآمیزی برای فریب افکار عمومی زدند. در این فاز از روی تصاویر برای تخمین جمعیت حاضر به مقایسه آن باحوادثی از قبیل 25 خرداد 88 و... پرداختند و سعی کردند این طور القا کنند که نظام جمهوری اسلامی در صدد بزرگنمایی این رویداد است.
5- انحراف خبری: تغییر جهت دادن به افکار عمومی با هدف پایین آوردن اهمیت اصلی رویداد از شگردهای رسانه ای بود که در پی شکست همه شیوه های قبلی به کار برده شد. لذا غربی ها و شبکه های دنباله رو آنها با تأکید بر این نکته تکراری تلاش کردند به مخاطبان بگویند، راه پیمایان کارمندان دولت بودند که با وعده یک روز مرخصی، به وسیله اتوبوس به راه پیمایی آمده بودند و در ادعایی عجیب و مضحک و البته توهین آمیز نسبت به ملت ایران، مدعی شدند جمهوریاسلامی مردم را با دادن ساندیس و ساندویچ به خیابان ها کشانده بود! در حقیقت این رسانه ها کوشیدند تا با طرح مسائلی از این دست و بزرگ جلوه دادن آنها،اذهان عمومی را به حاشیه های نامربوط مشغول کنند و از توجه به خود رویداد بازدارند.